Με χαρά μας σας παρουσιάζουμε το Project Χ- z3r0 της Raceroms.

Πρόκειται για ένα Audi A3 με τον κινητήρα των 1500 κυβικών με κωδικό κινητήρα DFYA. Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο σταθήκαμε τυχεροί γιατί το αυτοκίνητο είναι μοντέλο Μάϊος του 2021 και η Bosch ξέρουμε ότι έχει κλειδώσει τους εγκεφάλους από το καλοκαίρι του 2020. Οπότε είχαμε τη δυνατότητα να περάσουμε στη διαδικασία του προγραμματισμού.

Εκτός από τον κινητήρα κατορθώσαμε να προγραμματίσουμε το σασμάν Dq200gen2.1. Η Raceroms σε συνεργασία μαζί με developers έχει βοηθήσει να παραχθεί πρωτόκολλο για το σασμάν. Το σασμάν Dq200gen2.1 στο project μας αν δεν είναι το πρώτο, είναι ένα από τα πρώτα που έχουν προγραμματιστεί. Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι καθαρά project της Raceroms.

Θα αναρωτηθείτε κάποιοι γιατί επιλέξαμε το συγκεκριμένο κινητήρα. Επιλέχτηκε γιατί πλέον το Group VAG δεν βγάζει κάποιο οικονομικό κινητήρα όπως έβγαζε για παράδειγμα το 1600TDI. Έχουμε την επιλογή ανάμεσα σε 1000TSI, 1500TSI και μετά πάμε σε δίλιτρο, οπότε πιστεύουμε ότι είναι ένας από τους πιο κινήσιμους κινητήρες που θα μας απασχολήσει τα επόμενα έτη.

 

Audi A3 8Y 1.5 TSI team

 

Στόχος μας ήταν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να φτάσει κοντά στα 250 άλογα και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα kit το οποίο θα είναι οικονομικό και προσιτό στον καθένα μας. Το kit περιλαμβάνει downpipe, τουρμπίνα από Muchboost και τον προγραμματισμό του μοτέρ και του σασμάν τον οποίον αναλαμβάνει η Raceroms.  

 

Εξαιρετική αύξηση ιπποδύναμης και ροπής

Η Raceroms είναι περήφανη που έχει επιτύχει μια εξαιρετική αύξηση στην ιπποδύναμη και τη ροπή στο Audi A3 8Y 1.5 TSI, φτάνοντας το στους 230 ίππους και 404 Nm ροπής. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα εντυπωσιακό επίπεδο απόδοσης για έναν κινητήρα 1.500 κυβικών.

 

Audi A3 8Y 1.5 TSI team

 

Αναβάθμιση εγκεφάλου

Η επίτευξη αυτών των αριθμών ήταν ένα πολύπλοκο και πολύμηνο κατόρθωμα, καθώς απαιτούσε μεγάλη ανάλυση της λειτουργίας του κινητήρα ώστε να βρούμε τα όρια του, επειδή πολλά ακούγονται και υπόσχονται για τον συγκεκριμένο κινητήρα.

 

Audi A3 8Y 1.5 TSI engine

Ο συνδυασμός του ακριβούς προγραμματισμού και βελτιστοποίησης των παραμέτρων μας επέτρεψε να επιτύχουμε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα ιπποδύναμης και ροπής. Είναι μια εντυπωσιακή επίδειξη της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας μας στον τομέα των αναβαθμίσεων εγκεφάλου αυτοκινήτων.

Έτσι, μπορούμε να εγγυηθούμε ότι ο κινητήρας 1.5 TSI που έχετε αναβαθμίσει σε εμάς θα σας παρέχει μια απόλυτα ισορροπημένη εμπειρία δύναμης και οδήγησης με εξαιρετική απόδοση και απόλαυση σε κάθε χιλιόμετρο.

Πληροφορίες από τον προγραμματιστή: 

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο λοιπόν μπορεί να το έχετε δει να παίζει παντού αλλά δεν το έχετε δει υπό αυτή την μορφή. Σε αυτή τη μορφή είναι τρίτο στάδιο, έχουμε καταφέρει και έχουμε βγάλει 90 άλογα πάνω από το εργοστασιακό (υπό περιπτώσεις), καθημερινά τρέχει στα 80 άλογα πάνω από το εργοστασιακό.

Αυτό το κάναμε επειδή είναι κινητήρας που παίζει πάρα πολύ αυτή τη στιγμή και σίγουρα θα υπάρχουν πελάτες που θα θέλουν το κάτι παραπάνω, 150 άλογα για αυτό το σκάφος δεν είναι και παρά πολύ άνετο στην οδήγηση.

Τι ακριβώς κάναμε; Καταφέραμε και του βάλαμε ένα μεγαλύτερο turbo, από τα πρώτα turbo που βγήκαν για αυτόν τον κινητήρα γιατί έχει διαφορετικό turbo σε σχέση με τα προηγούμενα. Δεν πειράξαμε καθόλου το σύστημα ψύξης γιατί το charge cooler του είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλαχθεί και να γίνει intercooler ή air-cooled. Κάναμε ένα downpipe, αλλάξαμε και μια εξάτμιση γιατί θέλαμε να έχει και λίγο πιο μπάσο ήχο και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε.

Όπως προ είπαμε τρέχει καθημερινά 80 άλογα πάνω από το εργοστασιακό εδώ και πάρα πολλούς μήνες, το έχουμε δοκιμάσει εκτεταμένα. Ο λόγος που αργήσαμε να το παρουσιάσουμε είναι επειδή θέλαμε να δούμε το αυτοκίνητο και τους κρύους μήνες και τους ζεστούς, για να δούμε πως αντιδράει διότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν έχει προγραμματιστεί πουθενά σε μεγάλη έκταση του πλανήτη επειδή είναι κλειδωμένος ο εγκέφαλος του. Εμείς  καταφέραμε να προγραμματίσουμε και το σασμάν!

Βασικά, τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ήταν πολλά! Ξεκινώντας αναφέρουμε ότι δεν μπορούσαμε να αυξήσουμε την ροπή παραπάνω από αυτό που θέλαμε γιατί το σασμάν δεν μπορούσε αρχικά να προγραμματιστεί. Μπήκαμε στη διαδικασία προγραμματισμού, μιλήσαμε με Ρώσους Developers φτιάξαμε πρωτόκολλο για να μπορούμε να διαβάζουμε και να γράφουμε το συγκεκριμένο σασμάν, το οποίο μας πήρε 3-4 μήνες και παραπάνω!

 

Audi A3 8Y 1.5 TSI dyno

 

Από τη στιγμή λοιπόν που είχαμε τοποθετήσει το turbo και μετά προγραμματίσαμε το σασμάν, ο τρόπος με τον οποίον επιτρέπαμε στο αυτοκίνητο να αυξήσει λίγο τη ροπή του είναι ένα χάρτης που στην ουσία του λες ότι βγάζεις λιγότερη ροπή αλλά σου επιτρέπει να βγάλεις περισσότερη γιατί έχει περιοριστή ροπής το σασμάν. Άρα δεν μπορεί σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο να μπει μεγαλύτερο turbo χωρίς να προγραμματίσουμε το σασμάν, είναι αδύνατο εκτός αν είναι χειροκίνητο!

Το kit που θα βγάλουμε είναι εξαιρετικά εύκολο, αποτελείται από ένα turbo και από ένα downpipe, δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Τώρα αν ο πελάτης θέλει να κάνει εξάτμιση για έχει να έχει λίγο παραπάνω ήχο ή φίλτρο αυτό είναι καθαρά δικιά του επιλογή. Οι τιμές επρόκειτο να ανέβουν στη σελίδα μας και μιας που την αναφέραμε μπείτε στο YouTube κάντε subscribe, like και share για να μείνετε ενημερωμένοι για τα επόμενα μας project.

Θα σας δείξουμε στο βίντεο συγκεκριμένα αποτελέσματα στο δυναμόμετρο, γεγονός που κανείς δεν το κάνει και σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι χρειάστηκε να κάνουμε πάνω 100 δυναμομετρήσεις και αυτό όχι επειδή μπορεί να σκεφτεί κάποιος δεν μπορούσατε να το κάνετε κτλ, είναι πραγματικό development σε έναν εγκέφαλο για τον οποίο δεν υπήρχε καμία πληροφορία ιδίως για τρίτο στάδιο! Όταν λοιπόν βρήκαμε όλα τα limiters, το φτάσαμε εκεί που θέλαμε, το συγκεκριμένο μοτέρ να αναφέρουμε πονάει λίγο στην κεφαλή του που δεν έχει αρκετό flow σε σχέση με τα προηγούμενα οπότε είναι λίγο δύσκολο να βγάλει δύναμη από εκεί και πάνω, έπεται συνέχεια για το συγκεκριμένο project θα το κάνουμε λίγο πιο δυνατό και πάλι καθημερινό δεν θα αναφέρουμε ακόμα τον τρόπο θα τον μάθετε σύντομα σε επόμενο βίντεο!

Δείτε το βίντεο μας παρακάτω για να δείτε μετρήσεις και πως δουλέψαμε πάνω στο αυτοκίνητο για να είναι άριστο σε όλους τους τομείς!

 

Δείτε το βίντεο:
Raceroms Project | X – z3r0 | Audi A3 8Y Stage 3 230HP

 

 

Αν ψάχνεις turbo ραμμένο και κομμένο στα μέτρα σου θα το βρεις εδώ:

Webpage: https://muchboost.com/

Instagram : https://www.instagram.com/muchboost/


Αν επιθυμείτε να προγραμματίσουμε το αυτοκίνητο σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!