Σήμερα έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε ένα από τα αγαπημένα μας αυτοκίνητα σαν Raceroms, το Volkswagen Golf MK8 και να μοιραστούμε μαζί σας ένα μικρό μυστικό! Στο βίντεο που δείτε παρακάτω θα σας καθοδηγήσουμε μέσα από κάθε λεπτομέρεια στον προγραμματισμό του κινητήρα αλλά και του σασμάν (DSG).

 

Volkswagen Golf MK8

 

Θα σας δείξουμε όλη τη διαδικασία βήμα βήμα καθώς απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και μέτρα ασφαλείας για να προστατευτεί στο έπακρο ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου, αποκαλύπτοντας έτσι πώς αυτές οι διαδικασίες μας κάνουν μοναδικούς στον κόσμο του προγραμματισμού αυτοκινήτων.

 

Volkswagen Golf MK8 Dyno

 

Θα σας εξηγήσουμε το μοναδικό τρόπο που κινηθήκαμε και πως προγραμματίσαμε το αρχείο από την αρχή για να ευχαριστήσουμε τον πελάτη μας αφενός και να είμαστε έτοιμοι αφετέρου για όλα αυτά τα αυτοκίνητα με τον ίδιο κινητήρα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον! Είμαστε εδώ για να σας εμπνεύσουμε και να σας δείξουμε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε πλήρως τη δύναμη και την απόδοση του Golf MK8, καθιστώντας την κάθε σας οδήγηση μια απόλυτη εμπειρία.

 

Volkswagen Golf MK8

 

Αγαπημένο αυτοκίνητο από τη Raceroms διότι έχει τον ίδιο κινητήρα με το  Project Χ- z3r0 που σας παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο, Golf  eTSI 1.5 του 2020 με τους 150 ίππους. Φωνάξαμε ξανά τον φίλο και πελάτη μας Θανάση, ο οποίος είχε έρθει πριν από κάποιες μέρες να του φτιάξουμε το αυτοκίνητο, για να το τελειοποιήσουμε να κάνουμε το fine tuning στο αυτοκίνητο. Ρωτήσαμε τον πελάτη τι ακριβώς έχει κάνει επιπλέον στο αμάξι του και μας ενημέρωσε ότι έχει τοποθετήσει μια εξάτμιση ολόσωμη, έχει downpipe μόνο και ένα καζάνι και την εισαγωγή της Ramair την Proram. Τίποτα παραπάνω στο αυτοκίνητο όπως μας είπε οπότε πάμε για προγραμματισμό δευτέρου σταδίου.

 

Βήμα Βήμα Προγραμματισμός Golf MK8

 

Μαζί θα πάμε βήμα βήμα, όπως δείξαμε και στο Audi A3 έτσι και στο Golf MK8 θα δείτε τον προγραμματισμό και του μοτέρ αλλά και του σασμάν. Έχουμε κάνει ένα βασικό αρχείο για το αυτοκίνητο και πρέπει να προγραμματίσουμε το σασμάν. Θα βγάλουμε για αρχή τη χοάνη που έχει τοποθετήσει ο φίλος μας ο Θανάσης για να μπορέσουμε να φτάσουμε χαμηλά στον εγκέφαλο και να κουμπώσουμε τα πινάκια με το εργαλείο μας. Επόμενη κίνηση είναι να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στη φύσα του εγκεφάλου και να την αποσυνδέσουμε με προσοχή για να μπορέσουμε να διαβάσουμε και να γράψουμε!

 

Volkswagen Golf MK8 pin out

 

Θα δείτε τη σύνδεση του εργαλείου μας πάνω στον εγκέφαλο του σασμάν και πρέπει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι σε οποιαδήποτε εργασία κάνουμε η οποία χρειάζεται bench method όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση δίνουμε ρεύμα μόνο από UPS και αυτό το κάνουμε γιατί σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε μια διακοπή ρεύματος μπορούμε να τροφοδήτησουμε τα πάντα για δύο ώρες και να μην προκληθεί κάποια ζημιά στον εγκέφαλο! Γιατί αν πέσει το ρεύμα στη διάρκεια της εγγραφής δύσκολα τα πράγματα..

Το πιο δύσκολο σε αυτό το αυτοκίνητο όπως θα μας εξηγήσει ο προγραμματιστής μας είναι ότι το συγκεκριμένο αρχείο στο συγκεκριμένο σασμάν δεν μπορεί να το κάνει κανένας στον πλανήτη και θα εξηγήσουμε το γιατί!

 

Πληροφορίες από τον προγραμματιστή:

 

Έχουμε τραβήξει το αρχείο, βρήκαμε τρόπο να διαβάσουμε και να γράψουμε το αρχείο αλλά εκεί δεν τελειώνει η διαδικασία! Θα σας δείξουμε και κυρίως στους ανθρώπους που γνωρίζουν ότι έχουμε ανεβάσει το αρχείο μέσα στο WinOLS Reseller και έχουμε σκανάρει περίπου 170.000 χιλιάδες διαφορετικά project και θα δείτε ότι δεν υπάρχει πουθενά match για το συγκεκριμένο σασμάν, μόνο 22% ταιριάζει με ένα συγκεκριμένο αρχείο το οποίο έχει να κάνει με ένα Suzuki Swift Sport του 2007.

 

Volkswagen Golf MK8 maps

 

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε αυτό το match γιατί βγαίνει υπάρχει κάποιος κώδικας μέσα το οποίο ταιριάζει και στα δυο αρχεία. Δεν υπάρχει τίποτα στον πλανήτη για αυτό το συγκεκριμένο αρχείο και δαπανήσαμε αρκετό χρόνο για να το υλοποιήσουμε βρίσκοντας όλους τους χάρτες με το μάτι. Τι σημαίνει αυτό; Θα δείτε στο βίντεο πως καθόμαστε και προγραμματίζουμε ένα τέτοιο αρχείο. Δεν πληρώνεται αυτή η δουλειά! Την κάναμε διότι αυτό το συγκεκριμένο σασμάν θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον, θέλουμε να έχουμε αρχεία έτοιμα γιατί δεν υπάρχουν ακόμα τα αρχεία εκεί έξω διαθέσιμα.

Δεν είναι απλά ένα DQ200 το προγραμματίσαμε και τελείωσε, πρέπει να γίνουν όλα από την αρχή! Το φτιάξαμε λοιπόν από την αρχή για τους φίλους της Raceroms χωρίς έξτρα χρέωση να το τονίσουμε! Πάμε να δούμε τι έχουμε κάνει στο συγκεκριμένο Golf MK8 γιατί ο πελάτης μας είναι ανυπόμονος.

 

Volkswagen Golf MK8 results

 

Τελειώσαμε λοιπόν με το αρχείο το έχουμε γράψει και είμαστε έτοιμοι να τοποθετήσουμε στο αυτοκίνητο ότι βγάλαμε για να παραδοθεί στον πελάτη μας μετά τις δυναμομετρήσεις μας! Δείτε τα αποτελέσματα μας στο βίντεο καθώς και το πρόσωπο του Θανάση που κυριολεκτικά τα λέει όλα κατά την οδήγηση του προγραμματισμένου αυτοκινήτου από τη Raceroms!

 

Volkswagen Golf MK8 Smile

 

Δείτε το βίντεο: Volkswagen Golf MK8 | Προγραμματισμός Stage 2 & Προγραμματισμός Σασμάν DSG

 


Αν επιθυμείτε να προγραμματίσουμε το αυτοκίνητο σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!