Εξατομικευμένο στάδιο προγραμματισμού.


Εξατομικευμένο / Custom στάδιο 

 

 

Πολύ συχνά ερωτόμαστε τι είναι το custom στάδιο. Η λέξη μπορεί να είναι παραπλανητική αν χρησιμοποιηθεί λάθος. Κάποιοι από τους ανταγωνιστές μας την χρησιμοποιούν σαν καραμέλα προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν τον πελάτη. Ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε το τοπίο μια και καλή. 

Όταν αναφερόμαστε σε ένα custom στάδιο σημαίνει ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί στο πρώτο η στο δεύτερο στάδιο. Το τρίτο στάδιο είναι πάντα custom καθώς χρειάζεται να κάνουμε τις επιμέρους αναβαθμίσεις των υλικών να δουλέψουν μεταξύ τους. 

Η λέξη εξατομίκευση μας δίνει να καταλάβουμε ότι είναι κάτι που χτίζεται μόνο για μια περίπτωση και συνήθως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε κινητήρας είναι διαφορετικός και όλοι έχουν διαφορετικές αποδόσεις. Όταν ο κατασκευαστής κατασκευάζει έναν κινητήρα, τότε οι προγραμματιστές κατασκευάζουν τους χάρτες για τον κινητήρα και σύμφωνα με αυτό που έχουν γράφει μέσα στον εγκέφαλο, υπολογίζουν την ιπποδύναμη που θα έχει ο κινητήρας. Πριν μπει στην παραγωγή, περνούν μερικές μονάδες και τις δυναμομετρουν και με αυτόν τον τρόπο βγάζουν έναν μέσο όρο για να δώσουν ένα νούμερο στον πελάτη. Σε αυτό το σημείο να απαντήσουμε σε μια ερώτηση που μας γίνεται συχνά. Πολλοί πελάτες ρωτάνε πως ξέρουμε τι ιπποδύναμη θα βγάλει το αυτοκίνητο τους μετά τον προγραμματισμό και επίσης πως ξέρουμε ότι θα πιάσουμε τον στόχο στα αποτελέσματα που δίνουμε στην σελίδα μας.

Όπως ο κατασκευαστής λοιπόν, έτσι και εμείς κάνουμε μια σειρά από αλλαγές στους εργοστασιακούς χάρτες με σκοπό την αύξηση της ιπποδύναμης παραπάνω από τα εργοστασιακά νούμερα. Προσπαθούμε πάντα να προγραμματίζουμε με τέτοιον τρόπο όπου δεν θα μειώσουμε την ζωή των περιφερειακών του κινητήρα. Ο κατασκευαστής δεν φτιάχνει έναν κινητήρα ο οποίος δουλεύει στο 100% των δυνατοτήτων του, αλλά περίπου στο 40-50%. Έτσι βρίσκουμε και εμείς χώρο για περαιτέρω βελτίωση χωρίς όμως να ζορίζουμε υπερβολικά τον κινητήρα. Αυξάνοντας ένα 15-20% έχουμε πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα χωρίς να προσθέτουμε έξτρα καταπόνηση. 

Τα προγράμματα μας λοιπόν έχουν φτιαχτεί και συνεχίζονται να φτιάχνονται επάνω στα αυτοκίνητα και να δοκιμάζονται καθημερινά. Κάθε φορά που έρχεται σε εμάς ένας κινητήρας που δεν τον έχουμε προγραμματίσει, τότε αναγκαστικά θα φτιάξουμε ένα custom προγραμματισμό. 

 

 

Ο custom προγραμματισμός λοιπόν δεν μπορεί να γίνει σε 1-2 ώρες, και θέλει συνήθως αρκετές μέρες για να γίνει σωστά. 

 

 

Ας δούμε ένα παράδειγμα. Μας έρχεται ένας κινητήρας που δεν έχουμε κάνει ποτέ από ένα αυτοκίνητο πελάτη που αγοράστηκε πολύ πρόσφατα. Αν το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί έναν κινητήρα ίδιο με τα προηγούμενα μοντέλα απλά έχουν αναβαθμίσει κάποια επιμέρους στοιχεία του, ο προγραμματισμός είναι σχετικά εύκολος. Αν όμως είναι εντελώς καινούριος κινητήρας με καινούργια περιφερειακά, τότε πρέπει να γίνει όλο από την αρχή. Πολλές φορές οι πελάτες μας μας ρωτάνε αν έχουμε προγραμματίσει το αυτοκίνητο τους συγκεκριμένα. Η απάντηση σε αυτό είναι ότι δεν προγραμματίζουμε το αυτοκίνητο αλλά τον εγκέφαλο συνεπώς τον κινητήρα. Ο κάθε εγκέφαλος που υπάρχει στον κινητήρα είναι μοναδικός και δεν είναι όλοι οι ίδιοι. Άρα δεν έχει σημασία αν ο κινητήρας είναι σε hatchback η σε suv η σε minivan, οι αλλαγές που θα κάνουμε στους χάρτες θα είναι ίδια. 

Εάν όμως ο κινητήρας είναι καινούριος τότε θα χρειαστεί να τον ανεβάζουμε σιγά σιγά με δοκιμή κάθε φορά που τον ανεβάζουμε λίγο, ελέγχοντας πολλές τιμές όπως θερμοκρασίες, μείγματα και πιέσεις για να κατασκευάσουμε προσεκτικά το στάδιο που επέλεξε ο πελάτης. 

Ο custom προγραμματισμός λοιπόν σε αυτοκίνητο που έχουμε ξανακάνει σημαίνει ότι θα περάσουμε τον χάρτη του σταδίου που έχει επιλέξει ο πελάτης, και με αργά βήματα θα αρχίσουμε να αυξάνουμε την απόδοση του βλέποντας όλες τις τιμές που προαναφέραμε σε κάθε αύξηση της απόδοσης. 

Πολλές φορές για να τελειώσουμε ένα custom πρόγραμμα θα χρειαστεί να κάνουμε αρχεία στο αυτοκίνητο από 5-20 φορές ανάλογα το αυτοκίνητο. Όπως καταλαβαίνεται δεν μπορεί να γίνει σε 1-2 ώρες όσο κρατάει ο προγραμματισμός ενός από τα πρώτα 2 στάδια.

 


Όταν λοιπόν κάποιος από τους ανταγωνιστές μας σας λέει ότι θα κάνει το αυτοκίνητο σας custom και ότι θα το έχει έτοιμο σε μερικές ώρες, τότε θα ξέρετε ότι απλά είναι ανακριβείς. 

Επίσης, να τονίσουμε ότι ένα αυτοκίνητο που έχουμε κάνει πχ custom στάδιο 2, δεν μπορούμε να το βάλουμε σε άλλο αυτοκίνητο που δεν έχει τα ίδια περιφερειακά η τον ίδιο εξοπλισμό με αυτό που κάναμε. 

Ας συνοψίσουμε, ένα custom πρόγραμμα είναι μια σειρά προγραμμάτων όπου κάθε φορά που το αυξάνουμε ελαφρώς, περνούμε υπόψην μας όλους τους αισθητήρες που πρέπει έτσι ώστε να φτάσουμε την ιπποδύναμη στο μέγιστο δυνατόν 

Τώρα πλέον καταλαβαίνετε τι σημαίνει custom προγραμματισμός, όποτε μην ακούτε μεγάλα λόγια από αυτούς που προσπαθούν να σας εντυπωσιάσουν.