Σίγουρα θα τύχει να έρθετε αρκετές φορές αντιμέτωποι με βλάβες του αυτοκινήτου σας, κάτι που φαντάζει λογικό εάν το χρησιμοποιείτε συχνά για τις καθημερινές σας δραστηριότητες.Το αμάξι είναι κατά πάσα πιθανότητα το βασικό μεταφορικό σας μέσο και γι’ αυτό καλό θα είναι να είστε προετοιμασμένοι για το τι μπορεί να συναντήσετε.

Έτσι, αποφασίσαμε να γράψουμε το συγκεκριμένο άρθρο όπου θα σας παρουσιάσουμε τις 7 πιο συνηθισμένες βλάβες αυτοκινήτων.

Πάμε να τις δούμε!

1. Νεκρή μπαταρία

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν είναι η βλάβη της μπαταρίας του αυτοκινήτου.

Εάν το αμάξι σας δυσκολεύεται να πάρει μπρος ή δε λειτουργούν τα ηλεκτρικά συστήματα (π.χ. ραδιόφωνο, κλιματισμός κ.λπ.) ή έχει ανάψει το σχετικό λαμπάκι, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχει θέμα η μπαταρία σας.

Μια νεκρή μπαταρία μπορεί να οφείλεται στο τσουχτερό κρύο, σε ξεχασμένα αναμμένα φώτα ή ακόμα και στο ότι μπορεί να είναι αρκετά παλιά.

Η μπαταρία του αυτοκινήτου χρειάζεται αντικατάσταση κάθε 50.000 χιλιόμετρα ή κάθε τρία έως πέντε χρόνια, ακόμα και αν δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα.

2. Βλάβη κινητήρα / μηχανής αυτοκινήτου

Καντράν αυτοκινήτου όπου είναι αναμμένο (κίτρινο) το λαμπάκι του κινητήρα, ειδοποιώντας για βλάβη της μηχανής.

Από τις σημαντικότερες (και ακριβότερες) βλάβες που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε είναι φυσικά η βλάβη του κινητήρα του αυτοκινήτου σας.

Για μια τέτοια βλάβη θα σας προειδοποιήσει το αναμμένο λαμπάκι κινητήρα ή μηχανής, που διαφορετικά λέγεται και προειδοποιητική λυχνία check engine.

Κάποια από τα συμπτώματα που οφείλονται σε τέτοιας κατηγορίας βλάβες αυτοκινήτου μπορεί να είναι η χαμηλή ένταση των φώτων, η αλλαγή στο χρώμα των καυσαερίων, η διαρροή λαδιού κάτω από τη μηχανή κ.α.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι το ρετάρισμα (τρέμουλο) του κινητήρα. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι σημαίνει ρετάρισμα κινητήρα, διαβάστε το σχετικό άρθρο μας.

Όσον αφορά το γιατί μπορεί να ανάβει το λαμπάκι του κινητήρα στο καντράν, να πούμε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται, μεταξύ άλλων, σε:

  • Χαμηλής ποιότητας καύσιμα.
  • Πρόβλημα στα μπεκ ψεκασμού.
  • Δυσλειτουργία των μπουζί.
  • Εισαγωγή αέρα στο σύστημα καυσίμων.

3. Πρόβλημα στο σύστημα ψύξης

Μηχανικός σε συνεργείο επισκευάζει βλάβη του ψυγείου του αυτοκινήτου, αφαιρώντας το καπάκι του ψυγείου.

Πολύ σημαντικό για ένα αμάξι είναι να διατηρείται σε κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία στον κινητήρα, προκειμένου αυτός να μην υπερθερμανθεί. Η υπερθέρμανση είναι μια από τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να συναντήσετε.

Αυτό μπορεί να συμβεί εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή δυσλειτουργία στο σύστημα ψύξης του οχήματος.

Ένα από τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει το σύστημα ψύξης είναι κάποια βλάβη στον θερμοστάτη του αυτοκινήτου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ενεργοποίηση του ανεμιστήρα του ψυγείου, όταν η θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού πλησιάσει ή ξεπεράσει το προβλεπόμενο όριο.

Έτσι, είναι εξαιρετικά πιθανό να χρειαστεί αντικατάσταση του θερμοστάτη, κάτι που θα μπορούσε να γίνει με ένα πλήρες service αυτοκινήτου.

Επιπλέον, μπορεί να υπάρξει και κάποια βλάβη του ψυγείου του αυτοκινήτου, με τη διαρροή ψυκτικού υγρού ή τις χαλασμένες βαλβίδες ασφαλείας να αποτελούν τα πιο κοινά σχετικά προβλήματα.

4. Χαλασμένη μίζα

Η χαλασμένη ή δυσλειτουργική μίζα αποτελεί επίσης μία από τις πιο συνηθισμένες βλάβες αυτοκινήτου.

Η μίζα είναι ένα ηλεκτρικό μοτέρ που τροφοδοτείται με ρεύμα από την μπαταρία, περιστρέφεται και μεταδίδει την κίνηση στον κινητήρα, ώστε να κινηθεί το αμάξι.

Μια βλάβη της μίζας του αυτοκινήτου μπορεί να οφείλεται στα φθαρμένα καρβουνάκια της, στην υπερθέρμανση της μπομπίνας, σε πρόβλημα του γραναζιού κ.α.

Κάποιες ενδείξεις ότι υπάρχει πρόβλημα στη μίζα μπορεί να είναι, μεταξύ άλλων:

  • Η μίζα γυρνάει, αλλά το αμάξι δεν παίρνει μπροστά.
  • Μειώνεται η ένταση των φώτων.

5. Φθαρμένο δυναμό

Μηχανικός επισκευάζει φθαρμένο δυναμό αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας κάποιο εργαλείο.

Το δυναμό του αυτοκινήτου (λέγεται και εναλλάκτης) είναι εκείνο το εξάρτημα που φροντίζει ώστε το όχημα να διαθέτει την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια για τη λειτουργία του κινητήρα (και των υπόλοιπων ηλεκτρικών συστημάτων).

Ουσιαστικά το δυναμό φορτίζει την μπαταρία.

Η σημαντικότερη ένδειξη ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο εξάρτημα είναι να ανάψει το λαμπάκι της μπαταρίας στο ταμπλό του αμαξιού σας.

Επίσης, μπορεί να έχετε δυσκολίες στην εκκίνηση ή συχνά σβησίματα της μηχανής, ενώ ενδέχεται τα φώτα σας να έχουν χαμηλή ένταση.

Η συχνότερη αιτία δυσλειτουργίας του δυναμό είναι οι χαλαρωμένοι ή χαλασμένοι ιμάντες.

6. Πρόβλημα στον αισθητήρα λάμδα

Ο διασημότερος ίσως αισθητήρας που διαθέτουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι ο αισθητήρας λάμδα.

Αυτός ο αισθητήρας είναι υπεύθυνος για τη μέτρηση του οξυγόνου στα εκλυόμενα καυσαέρια και την αποστολή σημαντικών δεδομένων στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα (ECU), προκειμένου αυτή μετά να ρυθμίσει ανάλογα το μείγμα καυσίμου-αέρα για την αποδοτική λειτουργία του αμαξιού σας.

Όπως καταλαβαίνετε, η σημασία του συγκεκριμένου αισθητήρα είναι τεράστια. Το πιο έντονο σημάδι ύπαρξης κάποιου προβλήματος είναι η αδικαιολόγητη αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου, καθώς οι λανθασμένες μετρήσεις δεν επιτρέπουν στη μονάδα ελέγχου να ρυθμίσει σωστά την ποσότητα του καυσίμου που θα ψεκαστεί.

Επιπλέον, μπορεί να παρουσιάζονται αρρυθμίες ή διακοπές στη λειτουργία της μηχανής.

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες μείωσης της διάρκειας ζωής του αισθητήρα λάμδα είναι το χαμηλής ποιότητας καύσιμο αλλά και η υπερβολική κατανάλωση λαδιού από τον κινητήρα.

Παρεμπιπτόντως, εάν θέλετε να μάθετε γιατί μπορεί να υπάρχει χαμηλή πίεση λαδιού στον κινητήρα (κάτι που θα οδηγήσει στο να ανάψει το λαμπάκι λαδιού σας), ρίξτε μια ματιά στο κατατοπιστικό άρθρο μας.

7. Φθαρμένα τακάκια

Ακούτε κάποιον τσιριχτό ήχο όταν φρενάρετε ή έχετε παρατηρήσει χαμηλή απόδοση των φρένων σας;

Τότε κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει πρόβλημα με τα τακάκια σας.

Τα τακάκια αποτελούν εξαιρετικά σπουδαία εξαρτήματα, καθώς είναι υπεύθυνα για το αποτελεσματικό φρενάρισμα, άρα για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας αλλά και τη δική σας.

Το επιθετικό στυλ οδήγησης, η αυξημένη θερμοκρασία, η χαμηλή ποιότητα κατασκευής ή τοποθέτησής τους κ.α. αποτελούν τις πιο συχνές αιτίες που μπορεί να εμφανίσουν πρόβλημα τα τακάκια.

Συνηθισμένες βλάβες αυτοκινήτων – Συμπερασματικά

Είδαμε, λοιπόν, τις πιο συνηθισμένες βλάβες αυτοκινήτου αλλά και τα πιο πιθανά αίτια και συμπτώματα της καθεμιάς.

Διάφορες δυσλειτουργίες αλλά και οι φωτεινές ενδείξεις στο ταμπλό του αμαξιού σας (γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να μάθετε τι σημαίνουν τα λαμπάκια του καντράν) μπορούν να σας ειδοποιήσουν εγκαίρως σχετικά με κάποια βλάβη που μπορεί να υπάρχει.

Οπότε, το πιο σημαντικό που έχετε να κάνετε είναι να θυμάστε όλα όσα είπαμε εδώ αλλά και να κάνετε τακτικά service, προκειμένου να προλάβετε την εμφάνιση κάποιας μεγαλύτερης ζημιάς και να επιτύχετε τη μέγιστη δυνατή ασφάλειά σας.


Εάν έχετε εντοπίσει κάποιο πρόβλημα στο αμάξι σας, τότε μη διστάσετε να μας επισκεφτείτε για μια πλήρη διάγνωση του αυτοκινήτου σας.