Μπορεί να έχουν αρκετά πλεονεκτήματα, ωστόσο τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο χαρακτηρίζονται από προβλήματα που καλό είναι να μην αγνοούμε.

Σίγουρα το συγκεκριμένο καύσιμο αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση – αντί για βενζίνη ή πετρέλαιο – που είναι και τα πλέον διαδεδομένα μέχρι στιγμής. Από την άλλη, τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα είναι ακόμα σχετικά σπάνια ως εναλλακτικές.

Οπότε, το φυσικό αέριο μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει μια ικανοποιητική λύση. Ωστόσο, ποτέ και σε τίποτα δεν είναι όλα ρόδινα, κάτι που σημαίνει ότι και αυτό έχει τις παγίδες του.

Πριν τις δούμε, όμως, ας πούμε δύο πράγματα σχετικά με το συγκεκριμένο καύσιμο.

Πάμε;

Τι είναι το φυσικό αέριο (CNG);

Το συμπιεσμένο φυσικό αέριο ή CNG (Compressed Natural Gas) είναι ένα ορυκτό καύσιμο το οποίο προκύπτει μετά από συμπίεση του φυσικού αερίου.

Μετά τη συμπίεση καταλαμβάνει λιγότερο από 1% του αρχικού του όγκου, κάτι που σημαίνει ότι είναι δυνατή η αποθήκευση μεγάλης ποσότητας σε μικρό χώρο.

Είναι το πιο καθαρό ορυκτό καύσιμο, παράγοντας αισθητά λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, κάτι που το κάνει φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Διαφορές φυσικού αερίου με υγραέριο

Υπάρχει αρκετός κόσμος (και ίσως κι εσείς ανάμεσά του) που μπερδεύει το φυσικό αέριο με το υγραέριο (Liquid Petroleum Gas – LPG).

Η σύσταση του φυσικού αερίου αποτελείται κατά κύριο λόγο από μεθάνιο και είναι το γνωστό καύσιμο που χρησιμοποιούμε για την οικιακή θέρμανση.

Από την άλλη, το μείγμα του υγραερίου κίνησης αποτελείται κυρίως από προπάνιο και βουτάνιο.

Η σημαντικότερη διαφορά τους είναι ο τύπος εγκατάστασης και αποθήκευσης στο αμάξι, καθώς το υγραέριο μπαίνει σε μια μεγάλη φιάλη που πιάνει αρκετό χώρο, ενώ η διατήρηση του φυσικού αερίου πραγματοποιείται σε μικρότερες φιάλες που αντέχουν αρκετή πίεση.

Επίσης, το φυσικό αέριο έχει καλύτερη απόδοση συγκριτικά με το υγραέριο, εξασφαλίζοντας έτσι και χαμηλότερη κατανάλωση.

Μειονεκτήματα στα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο

Το φυσικό αέριο χωρίς αμφιβολία έχει ορισμένα πολύ δυνατά πλεονεκτήματα.

Για παράδειγμα, όπως είπαμε και πριν, αποτελεί ένα καθαρό ορυκτό καύσιμο και είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ έχει αρκετά καλή ενεργειακή απόδοση.

Το σημαντικότερο θετικό, πάντως, είναι η καλύτερη τιμή του, ειδικά προ Covid, σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα.

Ωστόσο, το CNG διακρίνεται και από κάποια σημαντικά μειονεκτήματα. Πάμε, λοιπόν, να δούμε ορισμένα από τα προβλήματα αυτοκινήτων με φυσικό αέριο!

1. Δυσκολία ανεφοδιασμού – Ελάχιστα πρατήρια με φυσικό αέριο

Ένα από τα λίγα πρατήρια με φυσικό αέριο που υπάρχουν διαθέσιμα, κάτι που συνιστά μεγάλο πρόβλημα των αυτοκινήτων με CNG.

Ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους που έχουν να αντιμετωπίσουν όσοι οδηγούν αυτοκίνητα με φυσικό αέριο είναι η δυσκολία στον ανεφοδιασμό.

Και αυτό γιατί τα πρατήρια με φυσικό αέριο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι ακόμη εξαιρετικά περιορισμένα σε αριθμό (26), με αποτέλεσμα να προκύπτει μεγάλο ζήτημα.

Και αν ζείτε και κινείστε σε μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη, μπορείτε να έχετε λίγο πιο ήσυχο το κεφάλι σας (βέβαια, ακόμα και στη Θεσσαλονίκη οι επιλογές είναι περιορισμένες).

Ωστόσο, αν κατοικείτε σε άλλες μικρότερες πόλεις ή αν θέλετε να πάτε ένα μεγάλο ταξίδι, τότε το φυσικό αέριο μάλλον δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.

Σκεφτείτε κάθε φορά που σχεδιάζετε μια εκδρομή να πρέπει να αναρωτιέστε από πού να πάρω φυσικό αέριο για το αυτοκίνητο και να πρέπει να κάνετε από πριν έρευνα σχετικά με τα διαθέσιμα πρατήρια στον δρόμο ή στην τοποθεσία που σκοπεύετε να πάτε. Κουραστικό και καθόλου πρακτικό, σωστά;

2. Μεγάλο αρχικό κόστος

Όπως είπαμε παραπάνω, το CNG είναι το πιο οικονομικό καύσιμο αυτή τη στιγμή και μπορεί να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων.

Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στα καινούργια αυτοκίνητα με εργοστασιακό φυσικό αέριο (όπως είναι το Seat Arona 1.0 TGI, το Fiat Panda 0.9 CNG, το Skoda Octavia G-TEC κ.α.) είναι οι υψηλότερες τιμές αγοράς.

Τα αμάξια που κινούνται με φυσικό αέριο κοστίζουν περισσότερο από τα αντίστοιχα βενζίνης ή πετρελαίου, καθώς το CNG πρέπει να αποθηκεύεται σε συνθήκες υψηλής πίεσης.

Και αυτό σημαίνει ότι οι δεξαμενές αποθήκευσής του πρέπει να είναι μεγάλες, βαριές και σίγουρα αρκετά ανθεκτικές. Οπότε, το αρχικό κόστος αγοράς ανεβαίνει σημαντικά.

Και αυτό είναι λογικό να σας κάνει να αναρωτιέστε το εξής: αξίζει να πάρω αυτοκίνητο με καύσιμο φυσικού αερίου;

3. Αυξημένο βάρος αυτοκινήτου

Τα προβλήματα στα αυτοκίνητα με αυτό το είδος καυσίμου δε σταματούν στη δυσκολία ανεφοδιασμού και στο εξαιρετικά περιορισμένο δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου.

Ένα ακόμα σημαντικό μειονέκτημα του CNG έχει να κάνει με τον τρόπο αποθήκευσής του. Οι φιάλες στις οποίες αποθηκεύεται το φυσικό αέριο είναι κατασκευασμένες από χαλκόγια λόγους ασφαλείας.

Αυτό σημαίνει ότι οι φιάλες αυτές είναι βαριές, με αποτέλεσμα να αυξάνεται και το συνολικό βάρος του αμαξιού. Το βάρος, όμως, είναι εχθρός του αυτοκινήτου.

Διότι όσο πιο βαρύ είναι ένα όχημα, τόσο πιο δύσκολα ξεκινάει, στρίβει και φρενάρει σε σχέση με τα πιο ελαφριά αμάξια. Και όλα αυτά το κάνουν λιγότερο ασφαλές στον δρόμο.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο βάρος αυξάνει και την κατανάλωση. Παρεμπιπτόντως, αν θέλετε πρακτικές συμβουλές για το πώς να οδηγείτε οικονομικά, δείτε το σχετικό άρθρο μας.

4. Μειωμένος διαθέσιμος χώρος

Μαύρη, μεγάλη δεξαμενή φυσικού αερίου αυτοκινήτου, που καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στην καρότσα αμαξιού.

Η δεξαμενή ή οι δεξαμενές φυσικού αερίου, εκτός από βαριές, είναι και μεγάλες σε όγκο.

Και αυτό αυξάνει κι άλλο τα προβλήματα σε ένα αυτοκίνητο με φυσικό αέριο, καθώς οι φιάλες συνήθως μπαίνουν στο πορτ-μπαγκάζ.

Αυτό, όμως, σημαίνει ότι θα μειωθεί σημαντικά ο βασικός αποθηκευτικός χώρος του αυτοκινήτου σας (το πορτ-μπαγκάζ, δηλαδή), κάτι που θα αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, ειδικά όταν θέλετε να κάνετε κάποιο ταξίδι.

5. Μειωμένες επιδόσεις

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό μειονέκτημα των αμαξιών φυσικού αερίου συγκριτικά με τα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα είναι οι μειωμένες επιδόσεις τους στον δρόμο.

Μια μηχανή με φυσικό αέριο είναι πάντα λιγότερο ισχυρή από μια με βενζίνη ή πετρέλαιο.

Η έκρηξη του καύσιμου μείγματος είναι αισθητά χαμηλότερης έντασης, ενώ και το αυξημένο βάρος του οχήματος λόγω των βαριών δεξαμενών CNG περιορίζουν σημαντικά την απόδοση ενός αυτοκινήτου που κινείται με φυσικό αέριο.

Επίσης, η αντοχή ενός τέτοιου κινητήρα είναι μικρότερης διάρκειας, καθώς η απόδοση πέφτει συνήθως μετά από περίπου 3-4 χρόνια λειτουργίας.

Προβλήματα στα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο – Συμπερασματικά

Το φυσικό αέριο αποτελεί μια εναλλακτική στους δύο κυρίαρχους τρόπους κίνησης, ωστόσο χαρακτηρίζεται από σημαντικά μειονεκτήματα.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να πάρετε την καλύτερη απόφαση για εσάς, είτε ψάχνετε να αγοράσετε αμάξι είτε θέλετε να το μετατρέψετε ή να το βελτιώσετε.


Πάντως, όποιον τύπο κινητήρα και αν «φοράει» το αυτοκίνητό σας, μπορείτε να τον αναβαθμίσετε μέσω της υπηρεσίας του chip tuning που προσφέρουμε!